Sæson Plakater – Sommer

Grøntsager og frugt i sæson – Sommer

Sommer, solskin og grill tid. Med sommeren kommer varme og med varme kommer et mekka af danske råvarer, bær og frugter. Sommeren byder på friske asparges, majs, solmodne jordbær og nyplukkede ærter. Tænd for grillen og leg med grøntsager og server nyhøstede jordbær som dessert eller i en frisk salat.

Drømmen bag sæson plakaterne

Hele fundamentet bag min blog samt sociale medier er drømmen om at skabe madglæde.
Tage jer med i køkkenet, lege med råvarer og vise at plantebaseret mad er fuld af farver, nydelse og mæthed. Sæson plakaterne er en del af denne drøm.Jeg tager jer med på en legende og farverig rejse i de 4 sæsoner. På bloggen har hver sæson 4 indlæg til hver enkel måned. Her dykker vi mere detaljeret ned i hver måneds råvarer, hvor jeg kommer med ideér til opskrifter, anvendelse samt tips og tricks.

Jeg håber i vil gå på opdagelse i plakaterne, tage børnene med, prøve nye råvarer og bruge indlæggende på bloggen til at blive guidet og inspireret til alverdens opskrifter. Alt fra salater, gryderetter, smoothies og søde sager.

Plakaterne er skabt med kunst i tanke. Lad dem være en inspirations kilde, og ikke en perfekt og udtømmelig liste.
Om du bruger dem som kunstnerisk værk eller med en invitation til at undersøge videre, håber jeg de sprede farver og glæde i jeres hjem.

Farver, smag og madglæde i dit køkken

Jeg er draget af farver, smag og nydelse!
Grøntsager skal være for alle, smage godt, glæde og skabe tilfredsstillelse.

Smag og tilberedning er nøgleord til velsmagende grøntsager. Med få tips kan du løfte gastronomien af selv en kedelig kartoffel til nye højder.

Vi har alle 5 grundsmage.

Grundsmagene er med til at danne rammen om et nydelsesrigt måltid, som tilfredsstiller.

Især den 5. grundsmag: Umami, også kaldet “velsmag” er vigtig. Umami fuldender måltidet og tilfredsstiller.

I arbejdet med grøntsager er umami vigtig, da den fremhæver smag, nydelse og vores appetit vækkes.

Hvis man kommer fra en “kød”-kost kan det være en god ide at sætte sig ind i hvilke fødevarer der bidrager med umami, så man ikke føler man “mangler” noget, dvs. en grundsmag.

Umami findes mange steder i planteriget, fx. portobellosvampe eller tomater.

Men det kræver vi sætter os nærmere ind i det, og finder de råvarer der netop indeholder umami. Når først vi kender trickende vil du opleve grøn gastronomi på nyt niveau.

Jeg håber DU med plakaterne, mine blog-post og en bunke nysgerrighed vil opdage en glæde i sæsonens råvarer. Gå på opdagelse, udfordre dig selv og huske at køkkenet er din legeplads.

Her er der FRI LEG. Du har tryllestaven og grøntsager er taknemmelige. Du kan ikke gøre noget forkert. Ofte er det i de mest mærkværdige kombinationer, de mest unikke smagsoplevelser opstår.

Jeg håber plakaterne vil skabe glæde, farver og bidrage med inspiration til dit køkken, eller blot være kunst for øjne. Ligemeget hvad, er de lavet med et brændende ønske om at skabe mere glæde, hos lige netop DIG.