Grønne Mærkesager

Klimaplakater der inspirere til en grøn fremtid

Grønne mærkesager i samarbejde med grønne organisationer

Vi har i samarbejde med en række grønne organisationer, designet et sæt klimaplakater, der alle inspirerer til, hvordan vi kan gøre en grøn forskel. Hvis du vil se deres mærkesager, og hvilke plakater vi har lavet sammen, kan du se dem ved at klikke på Grønne Mærkesager i menuen. Nedenunder kan du se hvilke organisationer vi samarbejder med.

 

SAMARBEJDSPARTNERE

Den Danske NaturFond

Over 2.000 arter af både planter og dyr er rødlistede, alene i Danmark. Heraf er en del af dem i fare for at forsvinde indenfor relativ kort tid. Hovedårsagen til dette er, at vi mangler flere naturområder. Derfor er vi gået i samarbejde med Den Danske Naturfond.

Den Danske NaturFond er en organisation, hvis arbejde og formål er transperant. De fritkøber og freder naturområder, så det kan blive til vilde, begroede arealer med skov, græs, blomster, planter og ikke mindst insekter og andre dyrearter.

For hver gang vi donerer 120kr til Den Danske NaturFond, har du og jeg hjulpet til, at fritkøbe og frede 10kvm dansk jord.

Sådan støtter du Den Danske NaturFond

Vi har i samarbejde med Den Danske Naturfond lavet en plakat, der inspirerer til, hvordan vi allesammen kan passe bedre på den vilde natur i Danmark. For hvert salg af denne plakat donerer vi halvdelen af beløbet til Den Danske NaturFond. Find plakaten her.

Vil du vide mere om Den Danske NaturFond? Så klik her.

 

Plastic Change

Plastik er efterhånden en overflødig vare, der bliver brugt på de mest unødvendige tidspunkter, lige fra engangsposer til bananer til mikrolast i kludene. Plastik flyder overalt på jorden, og tager ufattelig lang tid for naturen at kompostere. Derfor er det godt, at vi har en organisation som Plastic Change.

Plastic Change er en dansk organisation, der med mottoet “Single use sucks” arbejder gennem forskning, dokumentation, oplysning, undervisning og kampagner for, at sætte maksimalt fokus på det store plastik problem.

Sådan støtter du Plastic Change

Vi har i samarbejde med Plastic Change lavet en plakat, der inspirerer til, hvordan vi allesammen kan reducere vores vilde plastikforbrug. For hvert salg af denne plakat donerer vi halvdelen af beløbet til Plastic Change. Find plakaten her.

Vil du vide mere om Plastic Change? Besøg deres side her.

 

Verdens Skove

De tropiske skove i Sydamerika er under voldsomt pres. Sojaplantager er en af de væsentligste direkte og indirekte årsager til skovrydning i Sydamerika. Soja dyrkes ofte på jord, der tidligere har været brugt til kvægdrift. Kvægdriften skubbes så ind i skoven og fører til ny skovrydning.

I Argentina, Brasilien og Paraguay er store områder af regnskov i Amazonas og savanne-skov i Cerrado- og Chaco-områderne ødelagt for at give plads til sojaplantager.

Sojaen beslaglægger nu over 56 millioner hektar jord i Argentina, Brasilien og Paraguay. Det svarer til mere end hele Frankrigs areal og er omkring halvdelen af de tre landes landbrugsareal.

Verdens Skove er en dansk organisation, der sætter sin lid til demonstrationer, underskriftindsamlinger, aktive handlinger og meget mere, for at få stoppet denne vanvittige proces af skovudryddelse.

Sådan støtter Verdens Skove

Vi har i samarbejde med Verdens Skove lavet en plakat, der inspirerer til, hvilke ting vi som mennesker kan gøre i vores hverdag for, at reducere vores udledning af CO2. For hvert salg af denne plakat donerer vi halvdelen af beløbet til Verdens Skove. Find plakaten her.

Vil du vide mere om Verdens Skove? Så klik her.

 

Red Orangutangen

Orangutangen er sammen med andre arter kritisk truet, da regnskoven forsvinder med alarmerende hast. Det truer både biodiversiteten og klimaet.

Red orangutangen redder vilde orangutanger i Borneo, hvis regnskovshjem er blevet ødelagt. De rehabiliterer forældreløse orangutanger, som uden organisationens hjælp ville dø eller blive en del af den illegale handel med kæledyr.

Sådan støtter du Red Orangutangen

Vi har i samarbejde med Red Orangutangen lavet en plakat, der inspirerer til, og oplyser om, hvilke fordele skovene har for os som mennesker. For hvert salg af denne plakat donerer vi halvdelen af beløbet til Red Orangutangen. Find plakaten her.

Vil du vide mere om Red Orangutangen? Så klik her.

 

Sea Shepherd

Havet anses for at være planetens hjerte. Vand dækker mere end to tredjedele af jordens overflade. Havplanter som Posidonia producerer 70% af det ilt, vi indånder, og de dybe farvande er hjemsted for vilde dyr og nogle af de største væsner på jorden.

Havet er kritisk truet på grund af vi menneskers levestandard, både hvad angår affald, og hvad angår overfiskning.

Sea Shepherd er en stærkt aktiv non-profit organisation, der beskytter verdenshavet mod forbudt fiskeri i alle farevande, og samtidig tager kampen op mod affald i havet. Organisationen blev oprettet i 1977 af Paul Watson, der var med til at oprette GreenPeace. Han efterlod dog GreenPeace da han mente de arbejdede for politisk, og mente at der skulle mere fremadrettede aktioner til for at standse ulovlig fiskning.

Støt Sea Shepherd ved køb af en plakat

Vi har i samarbejde med Sea Shepherd lavet en plakat, der inspirerer til, og oplyser om, hvordan vi kan bevare verdenshavene. For hvert salg af denne plakat, donerer vi halvdelen af beløbet til Sea Shepherd. Find plakaten her.

Vil du vide mere om Sea Shepherd? Så klik her.

 

Fandt du en af dine grønne mærkesager?

Vi har forsøgt at ramme bredt ift grønne mærkesager, sådan at vi kan inspirere de fleste på de ting, de kan relatere til i hverdagen.

Har du en idé til en mærkesag vi har overset? Så skriv endelig til os på [email protected]