Årstidernes Grøntsager

Årstidernes Grøntsager

Årstidernes Grøntsager i kort (15x21cm)

Hvornår var det nu, at grøntsagerne er i sæson? Med den globale handel er der mange grønsager, man kan få året rundt, hvilket kan gøre det svært at vide, hvornår de er i sæson. Derfor har vi lavet kort af Årstidernes Grøntsager, så du kan følge med i, hvornår tingene er i sæson.

Hvorfor spise efter årstidens grønsager?

Der kan være mange grunde til at vide, hvornår en grøntsag er i sæson. Ofte er dansk frugt og grønt i sæson friskere og billigere. Andre grunde er smag, miljø og sprøjtemidler.

Smag – Er der forskel på smagen i grøntsagerne i løbet af året? Ja, det er der. Et af grundene er tidspunktet for at grøntsager bliver høstet pga. blandt andet transport. Grønsager, der eftermodnes efter høst, har en anderledes smag og kan også indeholde færre næringsstoffer.

Miljø – En grund til at spise grøntsager efter sæson og at gå efter lokalt er miljø. Grønsager fra Danmark har en meget kortere rejse fra landmand til butik end fra udlandet. Dertil kan der være processer, såsom sortering og indpakning, som kan bidrage til udledning, da der kan være andre miljøregler i udlandet end dem, vi kender i Danmark.

Mindre sprøjtemidler - I dansk landbrug, har vi større begrænsninger på brugen af sprøjtemidler end mange andre lande, specielt uden for EU. Derfor har de fleste grønsager fra Danmark meget færre spor af sprøjtemidler.

 

Indhold på Årstidens grøntsager plakat

På vores plakat finder du et overskueligt overblik over sæsonerne for grøntsagerne. Vi har delt det op i de fire klassiske sæsoner: vinter, forår, sommer og efterår, for at skabe et flot og overskuelig struktur. Grøntsager taget med på plakaten bliver dyrket i Danmark, og dermed er plakaten også informativ for den miljøbevidste forbruger.

Mulighed for at vælge det, som passer flot ind i dit køkken

Vores plakater giver dig et flot og visuelt overblik over årstidens grøntsager. Bliv inspireret af vores plakat og lad den pynte i dit køkken. Du kan selv vælge, hvad passer bedst ind i dit køkken ved at vælge mellem 3 baggrunde, vælg om du vil tilkøbe et af vores 3 flotte rammer, og du kan vælge mellem 3 forskellige størrelser. Ved tilkøb af en ramme rammer vi din plakat ind for dig.

Kan også købes som plakat

Hvis du vil ha Årstidernes Grøntsager i større format, så har vi lavet den som plakat. Se den ved at klikke her.

You want this piece of art in english?

No problemo ? You can find this in poster format at our english webshop – www.SimonHolst.com