Hval-Plakat

Hvaler

Plakaten med hvaler

Hval plakat

Mange børn lader sig fascinerer af hvaler – Måske fordi de er nogle af verdens største skabninger. Derfor har vi lavet en hval plakat, der viser 7 af de mest almindelige hvalarter, og samtidig giver lidt information om hvalerne.

Information om hvalerne

For at gøre hval plakaten mere inspirerende for børn har vi indsat information om dem. Ved hver af hvalerne har vi skrevet information om deres levealder, længde, vægt og deres bevaringsstatus.

Hvaler deles op i to kategorier: Bardehvaler og tandhvaler. Under kategorien bardehvaler findes der 11 hvalarter, heriblandt blåhvaler og pukkelhvaler. Bardehvaler har ikke tænder, men barder, og derfor bliver de kaldt for bardehvaler. Under kategorien tandhvaler findes der til gengæld hele 70 hvaler, heriblandt narhvaler, kaskelothvaler og spækhuggere.

På vores hval plakat finder du både bardehvaler og tandhvaler. Vi har valgt de 7 mest kendte hvaler (blåhval, delfin, hvidhval, kaskelothval, narhval, pukkelhval og spækhugger). Den største af bardehvalerne er en blåhval. Den kan blive op til 25 meter lang og lever af krill og små stimefisk. Den største af tandhvalerne er kaskelothvalen. Den kan blive op til 12 meter lang og lever af fisk og blæksprutter.

Hvis du vil lære mere om hvaler sammen med dine børn, så har Illustreret videnskab en del spændene artikler. Klik her for at læs om dem.

Rammer og størrelser

Alt efter hvor meget plads du har, kan du vælge plakaten i 3 forskellige størrelser. Du kan få plakaten i størrelserne 30x40cm, 50x70cm og 70x100cm.

Leder du også efter rammer? Ingen grund til frygt! Hos SimonHolst indrammer vi for dig efter ønske. Her kan du vælge mellem 3 forskellige rammer: Rå egetræsramme, hvid egetræsramme og sort egetræsramme. Du kan selvfølgelig også vælge at købe plakaten uden ramme.

Se vores andre børneplakater

Interesserer dit barn for andre interesser end hvaler? Så tjek resten af vores serie af børneplakater ud. Heriblandt kan vi anbefale f.eks. Solsystemet eller Aflabet plakaten med dinosaurer.