Solsystemet

Solsystemet

Plakat med planeterne i solsystemet

Børneplakat med solsystemet

Interesserer dit barn sig for universets utal af planeter? Så er en plakat med solsystemet et godt sted at starte. Universet er en avanceret størrelse, og rummer en masse ubesvaret spørgsmål. Derfor er solsystemet et godt sted for børn at starte deres viden, da den indeholder få planeter.

Hvad er solsystemet?

Hvis du tænker at købe denne børneplakat med solsystemet, er det også godt at vide, hvad solsystemet er.

Her kommer en pædagogisk forklaring om solsystemet. Kilden er fra Planetarium, og vi kan varmt anbefale at du går ind og læser om planeterne, ved at klikke her.

For 4,6 milliarder år siden, i vores galakse, Mælkevejen, kollapsede en lille del af en gigantisk sky af støv og gas. Her var der molekyler og atomer som senere blev byggeklodser for både stjerner, planeter og alt det liv vi har her på Jorden, inklusiv os mennesker. Det var i centrum af en sådan sky af atomer og molekyler, at Solen blev til. Elementerne blev sammentrukket af tyngdekraften, og stoffet, der faldt ind mod midten af skyen, blev så varmt, at brint kunne smelte sammen og blive til helium.

Længere væk fra Solen, hvor temperaturene var lavere, blev planeterne dannet. I vores solsystem har vi otte planeter: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun. Pluto, der engang blev anset for at være en planet, er i dag kategoriseret som en af Solsystemets fem dværgplaneter. Udover Solen, planeter og dværgplaneter består vores solsystem også af måner, kometer og asteroider.

Leder du efter andre børneplakater

Vi har prøvet at omfavne de mest aktuelle emner og interesser børn har, og gjort dem til børneplakater. Under vores kategori, børneplakater, finder du plakater der omhandler dyr, følelser, klima og hvad de kan blive som voksne, samt andre spændene emner.