Solsystemet

Solsystemet

Kort med planeterne i solsystemet

Børnekort med solsystemet

Interesserer dit barn sig for universets utal af planeter? Sü er et kort med solsystemet et godt sted at starte. Universet er en avanceret størrelse, og rummer en masse ubesvaret spørgsmül. Derfor er solsystemet et godt sted for børn at starte deres viden, da den indeholder fü planeter.

Hvad er solsystemet?

Hvis du tÌnker at købe dette børnekort med solsystemet, er det ogsü godt at vide, hvad solsystemet er.

Her kommer en pĂŚdagogisk forklaring om solsystemet. Kilden er fra Planetarium, og vi kan varmt anbefale at du gĂĽr ind og lĂŚser om planeterne, ved at klikke her.

For 4,6 milliarder ür siden, i vores galakse, MÌlkevejen, kollapsede en lille del af en gigantisk sky af støv og gas. Her var der molekyler og atomer som senere blev byggeklodser for büde stjerner, planeter og alt det liv vi har her pü Jorden, inklusiv os mennesker. Det var i centrum af en südan sky af atomer og molekyler, at Solen blev til. Elementerne blev sammentrukket af tyngdekraften, og stoffet, der faldt ind mod midten af skyen, blev sü varmt, at brint kunne smelte sammen og blive til helium.

LĂŚngere vĂŚk fra Solen, hvor temperaturene var lavere, blev planeterne dannet. I vores solsystem har vi otte planeter: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun. Pluto, der engang blev anset for at vĂŚre en planet, er i dag kategoriseret som en af Solsystemets fem dvĂŚrgplaneter. Udover Solen, planeter og dvĂŚrgplaneter bestĂĽr vores solsystem ogsĂĽ af mĂĽner, kometer og asteroider.

Leder du efter andre børneplakater

Vi har prøvet at omfavne de mest aktuelle emner og interesser børn har, og gjort dem til børneplakater. Under vores kategori, børneplakater, finder du plakater der omhandler dyr, følelser, klima og hvad de kan blive som voksne, samt andre spÌndene emner.