Sæson Plakater – Efterår

Grøntsager og frugt i sæson – Efterår

Efteråret melder sin ankomst med mørkere dage, indehygge, varmende simreretter og grove rodfrugter. Efterårets råvarer er et skatkammer og vi har de bedste forudsætninger for at købe dansk produceret. Blot tænk på sprød kål, pærer, rødbeder og græskar. Leg med de gode råvarer og tryl de lækreste gryderetter, salater samt hjemmelade desserter frem.

Drømmen bag sæson plakaterne

Hele fundamentet bag min blog samt sociale medier er drømmen om at skabe madglæde.
Tage jer med i køkkenet, lege med råvarer og vise at plantebaseret mad er fuld af farver, nydelse og mæthed. Sæson plakaterne er en del af denne drøm.

Jeg tager jer med på en legende og farverig rejse i de 4 sæsoner. På bloggen har hver sæson 4 indlæg til hver enkel måned. Her dykker vi mere detaljeret ned i hver måneds råvarer, hvor jeg kommer med ideér til opskrifter, anvendelse samt tips og tricks.

Jeg håber i vil gå på opdagelse i plakaterne, tage børnene med, prøve nye råvarer og bruge indlæggende på bloggen til at blive guidet og inspireret til alverdens opskrifter. Alt fra salater, gryderetter, smoothies og søde sager.

Plakaterne er skabt med kunst i tanke. Lad dem være en inspirations kilde, og ikke en perfekt og udtømmelig liste.
Om du bruger dem som kunstnerisk værk eller med en invitation til at undersøge videre, håber jeg de sprede farver og glæde i jeres hjem.

Hvorfor spise efter sæsonens frugt og grønt?

Sæson plakaterne udsprang fra et ønske om at være bedre til at købe råvarer i sæson. Forståelsen for hvilket frugt og grønt der var i sæson og dermed avlet i Danmark.
Der er utrolig MANGE fordele ved at købe sæsonbetonet frugt og grønt avlet i Danmark og det gav mig endnu mere lyst til at udforske og anvende dem i mit køkken.

varer i sæson er:

  • Friskere og har bedre smag (Blot tænk på jordbær i sæson)
  • Billigere
  • Dansk produceret
  • Klimavenligt
  • Sprængfuld af gavnlige vitaminer, mineraler og antioxidanter
  • Vi får naturlig variation af frugt/grønt igennem året
  • Indeholder færre eller ingen sprøjtemidler
  • Ofte kan vi købe traditionel fremfor økologisk og STADIG undgå sprøjtemidler