Yoga Stillinger

Dyrker du yoga, og mangler inspiration til flere yoga poses? Så kan vores yogaplakat være lige noget for dig.

Flot plakat med 82 forskellige yogastillinger

Se billeder af Yoga Stillinger

Lad vores yoga plakat være en guide for dig gennem træningen. Plakaten giver dig nemlig et overblik over alle de forskellige yoga stillinger der findes. Der er navn med for hver øvelse, både det engelske, og navnet i sanskrit. På den måde kan plakaten være med til, at gøre din yoga træning spændene og varieret.

Design og indhold på yoga plakaten

Plakaten er lavet i et simpelt design med få farver, sådan at den fremstår så rolig som mulig. Vi har sikret os at den vil passe ind i dit hjem ved, at du kan vælge mellem 3 forskellige baggrunde (papir baggrund, sten baggrund og marmor baggrund). Du kan enten vælge at få plakaten uden ramme, og ellers kan du vælge mellem 3 forskellige rammer (egetræsramme, hvid ramme eller sort ramme). Sidst men ikke mindst kan du vælge plakaten i 3 forskellige størrelser (30x40cm, 50x70cm eller 70x100cm). På den måde får du yoga plakaten nøjagtig som du mener den vil passe bedst ind i dit hjem.

Plakaten indeholder 82 forskellige yoga stillinger, som du kan lade dig inspirere af. Alle stillinger er af kvindelig figur, og kommer med yogaøvelsens navn, både på engelsk og på sanskrit. Sanskrit er Indiens klassiske kultursprog, og liturgisk sprog for hinduer, mange buddhister og sikher.

Hvor stammer yoga fra?

Yoga stammer fra Indien, og kan spores omkring 5.000 år tilbage i tiden.

Yoga kommer af ordet “yuj” fra det indiske sprog, sanskrit og betyder at forene.

Udøveren af yoga kaldes en yogi, som arbejder sig igennem de forskellige trin ved langvarig træning af krop og psyke, for til sidst at nå det højeste trin, hvor han eller hun forenes med den universelle energi.

Yogasutra: Det ældste systematiske beskrivelse af yoga findes i værket Yogasutra, som man mener er skrevet af den Indiske filosof Patanjali (omkring år 300-400 e.Kr.).

Ifølge Yogasutra er det overordnede mål med yoga at opnå en slags overmenneskelig tilstand, hvor sjælen kommer væk fra den materielle verden og forenes med universet. Tilstanden opnås ved koncentration og meditation, men det er også en forudsætning at have en sund og moralsk livsstil. Læs mere ved kilden.