Amazon Frontlines

Amazonas betegnes for at være verdens lunger med sit iltudslip på 20%. Desuden er Amazonas verdens største tropiske skov, der dækker et område på 5,5 millioner kvadratkilometer.

Efter Jair Bolsonaro trådte til som præsident i Januar 2019 ahar stigningen på skovbrande gået fra under 40.000 i 2018 til over 73.000 indtil videre i år*. Jair Bolsonaro er en mangeårig skeptiker af klimaforandringer, og ønsker at åbne Amazonas for mere landbrug og minedrift.

Til lande, der har udtrykt bekymring over den øgede skovrydning under Bolsonaro, har præsidenten sagt, at de skal blande sig udenom.

Tidligere i august indstillede Norge og Tyskland alle beskyttelsessubsidier til Brasilien, fordi de mener, at landet ignorerer ødelæggelser af regnskoven.

Med ovenstående fakta på plads, er en organisation som Amazonas Frontlines en altafgørende frontfigur. Dagligt demonstrerer flere forskellige stammer med Amazonas som bopæl igennem gader og stræder, for at ytre deres utilfredshed omkring påsatte skovbrande.

Amazon Frontlines forsvarer oprindelige rettigheder til jord, liv og kulturel overlevelse i Amazonas regnskov.

Når du køber en køkken- eller klimaplakat på SimonHolst.dk, går 50kr af beløbet til de grønne organisationer vi er i samarbejde med.

Vil du vide mere om Amazon Frontlines? Så klik her

*Tallene kommer fra Brasiliens rumforskningscenter INPE